Ugrás a fő tartalomra

Ültessünk jobb levegőt a P&G- vel!

    Tudtad, hogy egy fa élete során 20 millió köbméter levegőt tisztít meg és évi 1 ember oxigénigényét fedezi? 

Na és azt, hogy 1 autó éves szén-dioxid kibocsátását 30 fa képes megkötni?

A zárt fás területek akár 5-6 fokkal is hűthetik a környezet levegőjét, e mellett képesek megkötni az ipari tevékenység során felszabaduló üvegházhatású gázok egy részét, ezért kiemelten fontos szerepük van a Föld túlmelegedése elleni küzdelemben.

A klímaváltozás napjaink egyik legfontosabb kihívása, melynek káros hatásai megkérdőjelezhetetlenül jelen vannak a világban. A globális felmelegedést okozó üvegházhatású gázok döntően az emberi ipari tevékenységek negatív hozadékai. 

A Föld felszínének átlaghőmérséklete a 18-19. századi ipari forradalom óta folyamatosan és egyre gyorsabban növekszik és lassan eléri azt a kritikus 1,5 fokos emelkedést, ahonnan az okozott károk visszafordíthatatlanná válnak.

Sajnos általános nagyvárosi tendencia, hogy míg az autók száma nő, addig a fáké egyre jobban csökken. Budapesten mintegy 15-20 000-rel több az autó az utakon, ezzel párhuzamosan 2000 fával csökken a faállomány.

Ezzel a csökkenő tendenciával szeretné felvenni a harcot a P&G a My Forest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal karöltve. 

Az "Ültessünk jobb levegőt" kampány keretében egy hektár erdő telepítését tűzték ki célul az országban.

Az erdőtelepítéshez bárki hozzájárulhat aki, október 1. és november 30. között az Auchan, Kifli.hu, Metro, Pennyi, Rossmann, Spar és Interspar valamint a Tesco üzletek és online webshopok valamelyikében P&G terméket vásárol.  A probléma teljes megoldása ugyan globális összefogást igényel, de hiszem, hogy a háztartási szinten történő apró változtatások bevezetésével és akár ennek a kampánynak a támogatásával mi is sokat tehetünk Földünk megmentéséért.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü