Ugrás a fő tartalomra

5 spórolós program a pároddal

   Az előző cikkeimben spórolós recepteket és háztartási fogásokat osztottam meg veletek. Ebben a bejegyzésben pedig, néhány olcsó programot szeretnék megosztani veletek, hiszen mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra...

1. Téli séta

   Mindenki szeret sétálni és átvenni a karácsonyi hangulatot a kivilágított tereken és érezni az ínycsiklandó sült gesztenye vagy éppen a fincsi forró csoki illatát. Vegyétek hát nyakatokba  a várost, menjetek el a legközelebbi karácsonyi vásárba és járjátok végig kéz a kézben. Séta közben egyetek egy kis sült gesztenyét vagy igyatok forralt bort vagy forró csokit!
Extra tippek: Még jobban tudjátok csökkenteni a költségeket, hogyha kocsi helyett tömegközlekedéssel vagy ha tehetitek gyalog mentek és a drágább árusok helyett egy közeli Burger Kingben veszitek meg a sétához való forró csokit 150 forintért!
Hazaérve a séta után, pedig jöhet a közös, forró fürdő, hogy jól átmelegedjetek!
2. Mozi est

  Manapság rengeteg az online filmnéző oldal, így szinte bármelyik filmet meg tudjuk nézni az otthonunkban is. Keressetek egy hangulatos karácsonyi filmet, vackoljatok be a jó meleg ágyba összebújva és már mehet is a mozizás!
Extra tippek: A filmhez olcsó finomság lehet egy adag mikrós popcorn vagy házilag készített forró csoki, melynek receptjét a következő bejegyzésemben meg is osztom veletek!
3. Díszítsetek közösen!

  Nincs is annál jobb, mint amikor ünnepi díszben pompázik a lakásunk, ám az még jobb érzés, ha ebben mind a ketten részt vesztek.  Munkálkodás közben hallgassatok hangulatos karácsonyi zenéket.
Extra tippek:  Ha nem szeretnétek sok pénzt szánni az ünnepi lakásdekorációra, készítsétek el őket természetes anyagokból. természetesen együtt! Használjatok alapanyagként friss fenyőágakat, diót vagy narancskarikákat!
4. Borozgatós este

   Ha már unjátok a forró csokit, a teát és a többi hagyományos téli italt, vegyétek elő a jól bevált, kedvenc borotokat, készítsetek hozzá sajttálat, gyújtsatok gyertyákat és beszélgessétek át az estét!
Extra tippek: Az olcsó bor nem feltétlenül rossz! Próbáljátok ki a BB arany rose vagy arany cuvée vagy a La Fiesta édes rose borát. Egyik sem kerül vagyonokba, viszont nagyon finomak!
A sajttálhoz, pedig használjátok a boltokban kapható kis kiszerelésű sajt snackeket, így kevés pénzből többféle sajtfajtát is tudtok venni!

5. Közös ünnepi sütögetés

   A nagy sláger ám mégis a közös ünnepi sütögetés, ami méltán népszerű program a párok körében, így ünnep előtt. Egy tavalyi cikkemben már én is ajánlottam nektek:  katt ide az előzményhez!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,