2012. december 18., kedd

Téli programajánló

Karácsonyi mézeskalács sütögetés

      A téli hónapokban gyakran szembesülünk azzal a ténnyel, hogy bizony a kint tomboló csípős hideg arra kényszerít minket, hogy az egész napot a lakásban töltsük. Ilyen alkalmakra kiváló program a mézeskalács sütés akár egyedül, akár közösen a családdal, gyerekekkel vagy a szerelmünkkel.
     Az elkészítéséhez nem kell igazán sok hozzávaló, és az sem baj, ha nem vagyunk éppen a sütés mesterei, hiszen számos előre elkészített mézeskalács alapport lehet kapni az üzletekben. (pl.: Dr. Oetker), amivel garantált a siker.
     Innentől kezdve pedig már csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen formákat készítünk el belőle. Az ügyesebbek szabad kézzel is kivághatják a formákat vagy akár használhatunk különböző kiszúróformákat is, ahogyan én is tettem.

 


         Pár perccel a sütés megkezdése után pedig már el is árasztja a konyhát a hamisítatlan karácsonyi illat. a fahéj, szerecsendió és a szegfűszeg illatának különleges keveredésével. Miközben pedig a finomságok a sütőben sülnek, feldobhatjuk a hangulatot egy kis borozgatással.     Díszíteni is sokféleképpen lehet az elkészült süteményeket, cukorgyöngyökkel, cukormázzal vagy akár különböző magvakkal.

     
       Ha pedig karácsonyfadísznek szánjuk őket, akkor semmiképpen se feledjük el még sütés előtt kiszúrni az akasztónak szánt lyukakat.
   

     Sok sikert és jó szórakozást!