Ugrás a fő tartalomra

Téli programajánló

Karácsonyi mézeskalács sütögetés

      A téli hónapokban gyakran szembesülünk azzal a ténnyel, hogy bizony a kint tomboló csípős hideg arra kényszerít minket, hogy az egész napot a lakásban töltsük. Ilyen alkalmakra kiváló program a mézeskalács sütés akár egyedül, akár közösen a családdal, gyerekekkel vagy a szerelmünkkel.
     Az elkészítéséhez nem kell igazán sok hozzávaló, és az sem baj, ha nem vagyunk éppen a sütés mesterei, hiszen számos előre elkészített mézeskalács alapport lehet kapni az üzletekben. (pl.: Dr. Oetker), amivel garantált a siker.
     Innentől kezdve pedig már csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy milyen formákat készítünk el belőle. Az ügyesebbek szabad kézzel is kivághatják a formákat vagy akár használhatunk különböző kiszúróformákat is, ahogyan én is tettem.

 


         Pár perccel a sütés megkezdése után pedig már el is árasztja a konyhát a hamisítatlan karácsonyi illat. a fahéj, szerecsendió és a szegfűszeg illatának különleges keveredésével. Miközben pedig a finomságok a sütőben sülnek, feldobhatjuk a hangulatot egy kis borozgatással.     Díszíteni is sokféleképpen lehet az elkészült süteményeket, cukorgyöngyökkel, cukormázzal vagy akár különböző magvakkal.

     
       Ha pedig karácsonyfadísznek szánjuk őket, akkor semmiképpen se feledjük el még sütés előtt kiszúrni az akasztónak szánt lyukakat.
   

     Sok sikert és jó szórakozást!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e