Ugrás a fő tartalomra

Darált húsos rakott krumpli sütőtökkel


       Mára egy ismert étel ősziesített változatát hoztam el nektek. Ez pedig nem más, mint a darált húsos rakott krumpli sütőtökkel. Picit talán furán hangozhat elsőre, de higyjétek el, hogy nagy-nagyon finom!








   Hozzávalók:

5 ek. olivaolaj
1 csokor újhagyma
50 dkg darált hús
só, bors
2 tk. őrölt pirospaprika
2 dl tejszín
40 dkg sütőtök
50 dkg burgonya
1 ek. vaj
3 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt


   Az olajon megpároljuk a vékony karikákra vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kifehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, felöntjük tejszínnel és kicsit összefőzzük.

   Eközben meghámozzuk a burgonyát és a sütőtököt, kb. 5 mm vastag karikákra vágjuk majd elkezdjük rétegezni őket egy kivajazott kerámiatálba.
Először egy réteg sütőtök, erre a darált hús, majd a burgonya. Ezt addig ismételjük amíg minden hozzávaló el nem fogy. az utolsó réteg burgonya legyen. Erre még jön egy réteg a felkarikázott paradicsomból, majd egy jó nagy adag reszelt sajt .
Fóliával letakarva 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.



Jó étvágyat hozzá!




  



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

10 dolog ami jó a télben

    A januárra hajlamosak. vagyunk borúsan tekinteni. Hideg és sötét van, a tavasz még olyan messze, eseménytelen és csendes az egész hónap.   Pedig megint csak a hozzáállásunkon kellene változtatni. A tél hátralévő részét jól is el lehet tölteni, csak meg kell látni a lehetőségeket.  10 dolog ami jó a télben: Végtelen mozizós estek Hamar sötétedik, ha már akkor bevackolunk akár 3 film is beleférhet az estébe. Máskor úgy sincs idő megnézni őket. Téli sportok Korizás, síelés, szánkózás... soroljam még? Jó, tudom, mostanában már nem gyakran esik a hó, de korizni akkor is lehet, minden másért meg irány a Kékes, Dobogókő vagy Eplény. Sűrű krémlevesek Van abban valami megnyugtató amikor az ember egy tál tartalmas és forró krémlevest kanalaz.  Illatos, forró fürdők Azt hiszem ehhez nem is kell mit hozzáfűzni... Hangulatfények mindenhol Bátran rakd velük tele te is a lakásodat, meglátod milyen meghitt hangulatot teremtenek. Isteni sütemények Diós, mákos, túrós, lekváro...